Antaiji

Tempel van vrede

Antaiji hoort tot de Japanse Sôtô-Zen-school. Wij wijden ons aan Zazen en verdiepen ons in de leer van Boeddha, terwijl we ook het land verbouwen rondom de tempel, rijst aanplanten, gras maaien en bomen vellen om het klooster van voedsel en brandstof te voorzien. Eenieder, die samen met ons de Weg van Boeddha wil bewandelen, is welkom in Antaiji.

Winter 2015/2016
Deze maand in Antaiji:

Antaiji

Onze homepage is gehackt daarom gebruiken we op dit moment even het oude design. Veel info is verouderd maar we proberen zo veel mogelijk alles up-to-date te houden.


Antaiji is op zoek naar kloosterbewoners die tussen 18 en 40 jaar oud zijn en enige basiskennis in Japans bezitten en minimaal 3 jaar willen blijven. In 2016 zullen we aspiranten op 26 maart, 26 april, 26 augustus en 26 september opnemen voor 80 dagen. Over een langer oponthoud wordt daarna besloten. Voor diegenen die voor kortere tijd willen komen, zijn er retraets beschikbaar. In 2016 zullen, zoals het nu uitziet, de retreats plaatsvinden in mei, juli en september.


Muho zal waarschijnlijk eind augustus/ begin september naar Duitsland komen voor een boekpresentatie. Meer info volgt nog.


27 november 2015: Muho spreekt in het Japans, in de eerste sneeuw:


Switch to Japanese Switch to Korean Switch to Spanish Switch to French Switch to German Switch to Czech
Switch to Chinese Switch to Italian Switch to Polish Switch to English Switch to Russian Switch to English