Antaiji

Tempel van vrede

Algemeen


In Antaiji is de praktijk van Zen een natuurlijke uitdrukking van ons dagelijks leven. Zazen en werken zijn niet slechts onderdeel van het leven in Antaiji: Elke dag opnieuw, 24 uur lang is het leven hier een expressie van Zen. Wij bieden geen spirituele praktijken of meditatietechnieken aan. Hier gaat het niet om de doorgronding van oosterse mysteries, occulte ervaringen te verkrijgen of een vleug van de Japanse cultuur op te snuiven.

Het gaat daarom ons eigen leven als een Bodhisattva-oefening te zien en in praktijk te brengen. Alhoewel iedereen zijn best moet doen om een harmonieuze gemeenschap te creëren, is men zelf voor de eigen oefening verantwoordelijk. Er is niemand die de kont voor je afveegt. Je moet zelf het antwoord geven op de vraag wat de essentie van jouw oefening is, en de reden waarom je hier bent. Doe je dat niet, en heb je andere verwachtingen over het leven in Antaiji dan hoe jij het elk moment gestalte geeft, dan zul je teleurgesteld zijn. Dus denk na over wat je hier te zoeken hebt en breng je zelf en ook anderen niet in verlegenheid.

Het leven hier bestaat uit zazen, noeste arbeid en studie. Eenieder, die oprecht de zuivere zenbeoefening in de lijn van Dogen Zenji in praktijk wil brengen, is welkom in Antaiji.

Elk jaar kun je Antaiji bezoeken van 26 maart tot 6 juli, maar neem eerst contact op voordat je komt. Je hebt de toestemming van de tempel nodig om te komen. We vragen geen geld voor het verblijf, maar giften zijn welkom en noodzakelijk. Meer informatie over een verblijf in Antaiji is hier te vinden.


Switch to Japanese Switch to German Switch to Spanish Switch to French Switch to English Switch to Italian Switch to Polish Switch to Russian