Antaiji

Tempel van vrede

Routebeschrijving


De spoorwegbrug in Amarube, twee haltes voor Hamasaka.
De spoorwegbrug in Amarube, twee haltes voor Hamasaka.

We nemen op elke vrije dag tussen 26 maart en 26 juni in het voorjaar en tussen 26 augustus en 16 november in het najaar gasten aan ( met uitzondering van de dagen voor de sesshin). Dat wil zeggen dat binnen dit tijdsbestek op elke 6de, 11de, 16de, 21ste en 26ste dag van de maand het mogelijk is om naar Antaiji te komen. Meld je van te voren aan en kom niet op andere, dan bovenvermelde dagen, want dan kunnen we je niet ontvangen.

De bus naar Kutoyama, rechts voor het station van Hamasaka.
De bus naar Kutoyama, rechts voor het station van Hamasaka.

Antaiji ligt ongeveer 180 km ten noordwesten van Osaka en 16 km ten zuidoosten van Hamasaka, de eerstvolgende stad aan de kust van Japan. Om met de San’in lijn van de Japanse spoorwegen (JR) naar Hamasaka te komen, ben je vanuit Osaka of Kyoto met de trein enkele uren onderweg, of vanuit Tottori ongeveer een uur. Spoorwegverbindingen vind je hier. Het dichtstbijzijnde vliegveld is in Tottori.

Het bord voor de Ike-ga-naru-gushi bushalte dat de weg wijst naar Antaiji. Van hier uit is het 4 kilometer bergop.
Het bord voor de Ike-ga-naru-gushi bushalte dat de weg wijst naar Antaiji. Van hier uit is het 4 kilometer bergop.

Vanuit het station in Hamasaka gaat het met de bus verder naar Kutoyama. De bus kost 300 Yen en doet er 30 minuten over tot aan de Ike-ga-naru-guchi halte, waar de weg naar Antaiji begint. Van daar naar de tempel is het ongeveer 1 uur te voet (4 km). Na 2 km komt er een splitsing, waar een bord de weg links naar Antaiji aanwijst. Daar de weg grotendeels niet geasfalteerd is, is het beter om met een rugzak te komen dan met een koffer.

Na dit bord is het nog 2 kilometer. Steek hier de brug over en volg de weg, die slechts de eerste 500 meter geasfalteerd is.
Na dit bord is het nog 2 kilometer. Steek hier de brug over en volg de weg, die slechts de eerste 500 meter geasfalteerd is.

De bus naar Kutoyama vertrekt vanuit het station (rechterkant) in Hamasaka doordeweeks op 8.23, 12.28 en 15.19 uur, op zaterdag alleen op 12.33 uur en de zon- en feestdagen op 8.25 uur (op zon- en feestdagen is het nodig te reserveren, dit kan op nummer: 0796-92-0137). Meld je altijd van te voren aan en bevestig jouw aankomst nogmaals twee of drie dagen voordat je komt. Kom voor de middag, daar een eerste oriëntering voor het avondeten plaats vindt. Kom niet na het invallen van de duisternis, want de straat is ‘s nachts erg gevaarlijk. Om de bus ’s middags te kunnen halen, moet je er rekening mee houden dat je ‘s ochtends al tussen 5 en 6 uur met de trein vanuit Kyoto of Osaka moet vertrekken. Als je vanuit Tokyo komt, kun je of de nachtbus nemen of het vliegtuig naar Tottori. Ook is het mogelijk de nacht in een herberg in Hamasaka door te brengen. Informeer je hoe dan ook eerst op onze homepage over het

Om de bus ’s middags te kunnen halen, moet je er rekening mee houden dat je ‘s ochtends al tussen 5 en 6 uur met de trein vanuit Kyoto of Osaka moet vertrekken. Als je vanuit Tokyo komt, kun je of de nachtbus nemen of het vliegtuig naar Tottori. Ook is het mogelijk de nacht in een herberg in Hamasaka door te brengen. Informeer je hoe dan ook eerst op onze homepage over het verblijf in Antaiji en lees de voorwaarden en mogelijkheden voor een bezoek goed door.


Switch to Japanese Switch to German Switch to Spanish Switch to French Switch to English Switch to Italian Switch to Polish Switch to Russian