Antaiji

Tempel van vrede

LinksSoto Zen

De Homepage van Thomas Shinryû Hortlik, de leider van de zen dojo in Dorsten. Shinryû werd in 2005 in Antaiji tot monnik geordineerd. Hier is ook door Shinryu gemodereerd discussieforum te vinden over de thema’s zazen beoefening, actuele informatie en het Boeddhisme in het algemeen. Op het moment helaas een beetje ingeslapen.

Dogen-Zen.de

Een Duitse website met veel informatie over zowel de zenleer van Meester Dogen als ook over zazen in het algemeen.

Tenzo Gasthof

Katarina en Marcus (die in 2006 in Antaiji tot monnik ordineerde en ons hier als Tenzo – dus de kok – culinarisch verwende) leiden dit Gasthaus mit gastenkamers in Feldbergen.

Angkor-Verlag

Publiceert vooral boeken over zen en de Samurai. Hier zijn o.a. de boeken verschenen "An dich", "Zen ist die größte Lüge aller Zeiten" "Tag für Tag ist ein guter Tag" en "Die Zen-Lehre des Landstreichers Kodo" van Sawaki Rôshi alsook Uchiyama Rôshi’s "Zen für Küche und Leben" en "Das Leben meistern durch Zazen".

Melbourne Zen Hospice

Een project van Seikan, een Australische zenmonnik die in 2004 in Antaiji ordineerde en in Melbourne aan stervensbegeleiding doet.

Bukkôin

Darek Dôkô Bukala werd in 2006 in Antaiji ordineerd. Hij beoefent Reiki in Warschau. Bukkôin is zijn Zendo, und hier zijn ook de Poolse vertalingen van de teksten van Uchiyama Rôshis en andere te vinden.

Sanshin Zen Community

De zengemeenschap van Shôhaku Okumura Rôshi, een leerling van Uchiyama Rôshi, in Bloomington, Indiana (USA).

La Stella del Mattino

Een Italiaanse groep, die een christelijk-boeddhistische dialoog voert en die o.a. door Jisô Forzani en Yûshin Marassi, twee leerlingen van Watanabe Rôshi, geleid wordt.

Soto Zen Text Project

Hier zijn de Engelse vertalingen van de Shôbôgenzô-hoofdstukken en andere teksten van de Sôtô-Zen te lezen. De vertalingen van de Stanford Universität zijn betrouwbaar, maar schieten niet echt op.


Switch to Japanese Switch to German Switch to Spanish Switch to French Switch to English Switch to Italian Switch to Polish Switch to Russian