Antaiji

Tempel van vrede

Wat maakt jou zo sexy?


Sawaki Rôshi:

De vraag is: Waar maak je je nou eigenlijk zo druk over?

Als je zo doorgaat zal de rest van jouw leven eruit bestaan het antwoord op jouw kleinburgerlijke wensen te zoeken in de hoop ze eens in vervulling te zien gaan!

De mens is een sukkel: Slechts op zoek naar geld, gezondheid, carrière en mooie vrouwen.

Hoe je het ook wendt of keert, in de wereld draait uiteindelijk alles om neuken en vreten

Je hebt nog niet eens in de gaten hoezeer jouw lichaam en brein met jou op de loop gaan.

Uchiyama Rôshi:

Onlangs hoorde ik twee dames zeggen dat een man zonder geld “slechts half zo sexy” is. Dit is natuurlijk ook te danken aan de mannen die wiens sexappeal blijkbaar voor de helft uit geld bestaat. Ik had bijna te doen met de dames, die in hun overtuiging niet de ware mens zagen. De mannen moeten zich danig moeite doen om niet door de vrouwen als schoothondjes behandeld te worden.
Maar hierbij gaat het niet slechts om de verhouding tussen man en vrouw. Het is een fundamenteel probleem. Als we ons afvragen wat dan de andere helft van de aantrekkingskracht van een man is, dan is hoogstwaarschijnlijk het antwoord: de penis. Dus wil dat zeggen dat ons leven slechts uit geld en seks bestaat.
Maar zouden niet zowel vrouwen als mannen meer te bieden hebben dan slechts geld en hun lichaam? Is de mens als mens niet al aantrekkelijk genoeg? Alleen als je voorbij gaat aan geld en sexappeal en je ware ik laat zien, zul je ook in de ogen van anderen echt een interessant mens zijn.

Sawaki Rôshi:

Je moet niet denken dat een mens geld nodig heeft om te kunnen leven. In deze wereld kun je ook zonder spaarcenten een prachtig leven hebben.


Switch to Japanese Switch to German Switch to Spanish Switch to French Switch to English Switch to Italian Switch to Polish Switch to Russian